Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Hellevoetsluis
 
 


 
Plafondventilator Kerkzaal Petrakerk

Enkele weken geleden stond er in de kerkzaal van de Petrakerk een metershoge stelling.
Door een aantal vrijwilligers werd deze geplaatst om werkzaamheden uit te voeren om een plafondventilator te laten aanbrengen. Met veel tegenslagen zijn de voorbereidende werkzaamheden eind van een zaterdag afgerond. De plafondventilator zou worden bevestigd door professionals.
Het was werken op ongeveer 11 – 12 meter hoog. Best hoog dus …..
Zondag 4 februari 2024 is de eerste zondag dat de ventilator in gebruik is voor en tijdens een kerkdienst.
Benieuwd of de temperatuur in de kerkzaal aangenamer is …….
 

Bekijk alle foto's
 
Oudejaarsmiddag Petrakerk

Op zondag 31 december was er in de Petrakerk een gezellige middag waar we onder het genot van een hapje en drankje met elkaar het jaar hebben afgesloten. Uiteraard ontbraken de oliebollen en appelbeignets niet.
De middag begon om 14:30 en het was al vroeg druk. Meer dan 50 leden (jong en oud en alles er tussen in) hadden zich aangemeld. De grote zaal was meer dan vol.
Er werden foto's getoond van de 'evenementen' die het afgelopen jaar in onze kerkelijke gemeente de revue waren gepasseerd (voor zover wij daar foto's van hadden).
Daarnaast nog een pittige quiz, waarbij voor de winnende groep, leuke prijsjes waren te verdienen.
Het was een hele leuke middag, waarbij we met elkaar het jaar mochten afsluiten. Zie de foto's als sfeerimpressie.
Wij hadden een gezellig samenzijn, waar we met elkaar nog even terug keken naar het afgelopen jaar en waar we met elkaar hebben geproost op het nieuwe jaar!

Bekijk alle foto's
 
1e Kerstdag Petrakerk

Tijdens de kerkdienst op 1e Kerstdag in de Petrakerk, waren er 2 herders (Ethan en Haran) met enkele schapen op het podium in de kerkzaal. Herder Ethan vertelde aan herder Haran wat zij die nacht had meegemaakt. Een helder licht verscheen opeens aan de hemel. Dat moest wel iets heel bijzonders zijn. Ze had er de hele nacht niet van geslapen.
Ethan vertelde verder: gisterenavond overnachten we in de velden van Efratha, daar waar we normaal wel meer overnachten. We lagen daar een beetje te dutten, en ineens was daar een enorm licht ... niet normaal ..... En bij dat licht kwam er een engel. De engel sprak: wees niet bang want ik breng je het mooiste nieuws dat je ooit hebt gehoord. Vandaan is in Bethlehem de Redder geboren: Christus de Here. Je kunt hem herkennen aan een kind dat in doeken is gewikkeld en in een voerbak ligt..... en toen kwamen er meer engelen en zij zongen: Ere zij God in de hoge .....  vrede op aarde .....
Dat was dan ook het thema van deze kerkdienst: Vrede op aarde. 
De herders verteleden hun verhaal aan iedereen die het maar wilde horen. 
...... zingende engelen .... een baby in een voerbak .... en vrede op aarde ....  WAT EEN VERHAAL.

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstnacht Petrakerk

24 december 2023 werd de traditionele kinderkerstnachtdsienst in de Petrakerk gehouden.
Beginnend met een quiz; wat weten we van Kerst? Met rode of groene lichtstaafjes konden de aanwezigen een antwoord geven op de vragen. 
Daarna de musical: Ruud's Super. Een supermarkt met een hele leuke aanbieding voor de kerstdagen: een kerstgroep. Helaas ontbrak bij de spaarpunten de afbeelding van het kindje Jezus. 
Gelukkig kwam dit toch nog goed, en kreeg iedereen kindje Jezus mee. Want bij Kerst hoort Jezus. Of, m.a.w. Kerst is de geboorte van Jezus voor iedereen. Tijdens de musical zongen kinderen van de kindernevendienst. De musical werd gespeeld door tieners en jongeren.
Diverse bekende kerstliederen werden gezongen met begeleiding van de Petraband. 
Na afloop, na de zegen, voor iedereen warme chocomel of gluhwein. 
Bijgaand een foto impressie.
 

Bekijk alle foto's
 
Lichtjes lunch (16 december 2023 Petrakerk)

Hierbij een impressie van de lichtjeslunch zoals deze op zaterdag 16 december 2023 werd gehouden n de kerkzaal van de Petrakerk. Een grote opkomst met een mooie viering, waarin voor ons emn met ons werd gezongen.
(helaas konden de filmpjes niet worden geplaatst).

Bekijk alle foto's
 
Jubileumweekend Cantorij Hellevoet 11 en 12 november 2023

Cantorij Hellevoet vierde op 11 en 12 november haar 50 jarig bestaan. Op zaterdag met een reünie, waar we herinneringen ophaalden, lunchten en natuurlijk ook hebben gezongen. Op zondag was er in de dienst in de Vestingkerk volop aandacht voor het jubileum. De cantorij zong samen met een aantal oud-leden en er was door de leden gezorgd voor een lekkere traktatie bij de koffie.
 

Bekijk alle foto's
 
Dankdag 5 november 2023 Vestingkerk

Dankzij de gevarieerde "oogstuitstalling" van tuinier Hans en het mooie schilderij van kunstenares Annemarie, zag de Vestingkerk er uitnodigend uit.
 En altijd leuk als er kinderen zijn, die meedenken en meedoen. De inspirerende woorden, fraaie afbeeldingen op de beamer en prachtige muziek maakten dat we een gezamenlijke, waardevolle dienst beleefden!
 

Bekijk alle foto's
 
Klusdag Petrakerk 4 november 2023

Klusdag Petrakerk 4 november 2023
Zaterdag 4 november 2023 is er hard geklust in de Petrakerk, er werd onder andere een kabel getrokken vanaf de cv ketel naar de kerkzaal, hier komt over enkele weken een wapperaar in de nok van de kerkzaal die de warme lucht naar beneden duwt. Ook werd er een nieuwe afvoer gemaakt voor de cv ketel. De stoelen in de koffiezaal werden schoongemaakt AED zichtbaarder opgehangen en de bijbels staan nu netjes op een boekenplank. Het was een gezellige en nuttige klusdag!! 
 

Bekijk alle foto's
 
Kerkdienst Petrakerk 29 oktober 2023

In een kerkdienst in de Petrakerk werd medewerking verleend door het koor Crossroads uit Spijkenisse. Zij zongen als koor maar ook met de gemeente (als samnezang) een aantal liederen. Hierbij een foto impressie van een mooie sfeervolle kerkdienst, georganiseerd door de liturgiecommissie van de Petrakerk en bij afwezigheid van een 'eigen' predikant, Maaike Verkamman de leiding verzorgde.

Bekijk alle foto's
 
Zonnepanelen Petrakerk

Sinds maandag 9 oktober 2023 liggen er zonnepanelen op het dak van de bijzalen van de Petrakerk. De opbrengst draagt bij aan bezuinigingen op het energieverbruik. 

Bekijk alle foto's
 
Bliksembeveiliging dak Petrakerk

In samenspraak met de taakgroep kerkrentmeesters, is de bliksembeveiliging op het dak van de kerkzaal, hersteld. Een viertal vrijwilligers hebben de hoogte getrotseerd en hebben deze hersteld.
Hierdoor werden kosten bespaard en is de kerkzaal ‘veilig’ tegen blikseminslag.

Bekijk alle foto's
 
Bazaar - rommelmarkt in en om de Petrakerk 30 september 2023

Op zaterdag 30 september 2023 werd weer de traditionele bazaar – rommelmarkt in en rondom de Petrakerk jaarlijkse bazaar - rommelmarkt gehouden.  Dit jaar alweer voor de 15e maal.

De verkoop bestond uit: Boeken; Waterlooplein; huishoudelijke artikelen (Blokker/Action corner genaamd); elektra; heel klein meubilair; gereedschap; Dvd’s/Cd’s/Lp’s; speelgoed; schilderijen; nieuwgoed.
En natuurlijk het Rad van Avontuur
De inwendige mens werd voorzien van koffie, thee of limonade (met koek of iets anders) en broodjes kroket, frikandel, tosti’s en frites. En natuurlijk de overheerlijke, versgebakken oliebollen.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers (zowel uit onze kerkgemeenschap als daarbuiten) werd het een goede week vooraf en een goede zaterdag.
Was het in de nacht van vrijdag op zaterdag nog een beetje vochtig, tijdens de dag zelf was het goed weer en scheen het zonnetje heerlijk. Bezoekers konden heerlijk genieten in het zonnetje van een versnapering op de oude kerkbanken.

Een hele fijne week met elkaar opgetrokken en na afloop een geweldige opbrengst. We konden we direct na afloop melden dat de opbrengst € 9.053 was. Het wachten is nog een enkele rekening maar ook de opbrengst van oud ijzer en papier is nog niet bekend. Wat wel eigenlijk direct bekend werd, dat de schuld welke Werkgroep Werk aan de Petrakerk nog had bij de Taakgroep Kerkrentmeesters, direct kan worden afgelost. De stoelen in de kerkzaal zijn dan nu helemaal door u/jij betaald. Wat een geweldige prestatie met elkaar!!!

Ook via deze weg: Iedereen heel hartelijk bedankt voor de geleverde bijdrage, inzet, inrichten, schoonmaken, bakken, verkopen, bewaken, rommel opruimen, het milieustation bezoeken, enzovoorts, enzovoorts.

Bekijk alle foto's
 
Open monumentendagen 9 en 10 september 2023 Vestingkerk

Een warm muzikaal open monumentenweekend op 9 en 10 september.
Op zaterdag was er in de Vestingkerk speciaal voor de kinderen een activiteit, nl. met elkaar een orgel bouwen, waar ook op gespeeld kon worden.
Zondag was er een gevarieerd, prachtig concert. We hoorden het doe-orgel samen met blokfluitiste Elly. En Ynke en Aart speelden samen op twee orgels, een verrassende combinatie.
Een mooie afsluitende zondagmiddag van deze "zomerreeks".

Bekijk alle foto's
 
Afscheid kindernevendienst in de Vestingkerk 2 juli 2023

Op zondag 2 juli 2023, namen Daan, Janna en Marijn  afscheid van de kindernevendienst.  Thema van de dienst was: Tijd voor een nieuw begin! 
In hun eigen rugzak zat allerlei bagage, die de kinderen in de loop van hun 12 jaar al verzameld hadden, zoals alle mooie herinneringen aan de knd. En daar kregen ze naast mooie woorden en een wensenpot van gemeenteleden, ook een mooi boek, een schrift voor het voortgezet onderwijs en een lichtje vanuit de kerk als aandenken in mee. Bij de koffie trakteerden zij iets lekkers. Lieve jongelui, we wensen jullie alle goeds en zeggen: tot ziens!
 

Bekijk alle foto's
 
Ontbijtdienst 18 juni 2023 Petrakerk

AAN TAFEL!!                          
Vandaag bijzondere dienst omdat we met ontbijt begonnen zijn en daarnaast is het jaarthema van onze kerk dit seizoen: “Aan tafel!”.
Wat een geweldige manier om met elkaar gemeente te zijn! Het met elkaar ontbijten in de Petrakerk was in 1 woord geweldig! Iedereen bedankt die na afloop geholpen heeft om alles op te ruimen, zo konden we keurig op tijd om 9.30 uur beginnen met de dienst.
En in de dienst aan de hand van 4 thema's dit onderwerp nader uitgediept.

In de Bijbel staan talloze voorbeelden en vandaag staan we er bij een aantal stil. We doen dit aan de hand van 4 hoofdstukken: Goed doen, De betekenis van de beker, Delen en Met Jezus aan tafel.

Goed doen: 2 Samuel 9:7-12
Vraag “Wie mag er bij jou aan tafel zitten”
De betekenis van de beker:  Psalmen 23

“Heb jij weleens ervaren dat God jou rijke zegen schenkt, zoals Hij bij David deed? Heb jij wel eens ervaren dat God net als bij David jouw rijke zegen schenkt. Zo ja, hoe heb je dat ervaren en zo niet, waarin zou je dat willen ervaren.”
Op de tafels liggen papieren en pennen. Schrijf in een woord of weinig woorden welke zegen je ontvangen of ervaren hebt.
Of op welke manier zou je dit willen ervaren?
Delen: Lucas 9:10-17
“Wat heb jij vandaag te delen? Met wie wil jij delen van wat je hebt?” We beginnen met het woord ‘delen’.  Schrijf dit op het tafelkleed in de vorm van een woordweb.
Met Jezus aan tafel: Lucas 22:28-30 
Vraag “Welke gedachte spreekt je meer aan: dat God ons aan zijn tafel uitnodigt, of dat Jezus zichzelf aan onze tafel uitnodigt?”
 

Bekijk alle foto's
 
Kerkenfestijn en Vestingcode 3 juni 2023

Prachtige orgelklanken.
Gezellige koormuziek.
Veel belangstellenden.
Gezellige sfeer.
Kortom een geslaagde combinatie 
Kerkenfestijn en Vestingcode.
 

Bekijk alle foto's
 
Ouderenlunch op 6 mei 2023

Op zaterdag 6 mei vond de lunch plaats voor de ouderen van onze gemeente. Na een welkomstdrankje en gezellig 'bijpraten' met elkaar, werd de lunch geopend door Maartje Keijzerwaard met gebed en zongen we een lied uit het Liedboek. Daarna werd heerlijke soep rondgedeeld en volgde een smakelijk pasteitje. Er werd daarna weer een lied gezongen o.l.v. Aart van der Gronden op piano en werd uit de Bijbel gelezen. Allerlei brood en beleg kwamen daarna aan de beurt. Iedereen liet het zich lekker smaken. Ds. Vledder hield een meditatie over het thema: Tussen Pasen en Pinksteren...Ook de koffie en thee met wat lekkers en de muzikale traktatie van een groep Shantykooleden werd zeer gewaardeerd. De collecte aan het eind van de middag, voor Stichting Ambulancewens leverde het mooie bedrag van €248,00 op;  mede door de hartelijke donatie van het Shantykoor o.l.v.Aart van der Gronden. Het was bijzonder zaterdag tussen Pasen en Pinksteren!
 

Bekijk alle foto's
 
Reis naar Israel 24 april - 5 mei 2023

Een dagelijks reisverslag is door diverse deelnemers bijgehouden. Per dag werden er (heel veel) foto’s gemaakt en de verslagen via WhatsApp meeleesgroep, Polarsteps, Facebook, en alle andere mogelijke communicatiemiddelen gebruikt, om het ‘thuisfront’ te informeren.
Hieronder een compilatie van de verslagen.
Volgens Polarsteps van Reina hebben we 7.691 km gereisd.
We zouden gelopen (kunnen) hebben: bijna 100 kilometer in 12 dagen. Ongeveer 124.000 steps…

Voor het programma: klik hier: Reisprogramma  

Bekijk alle foto's
 
Afscheid ds. Dick ter Horst 12 en 14 mei 2023

Op 12 mei 2023 werd in een informeel samenzijn afscheid genomen van ds. Dick ter Horst. Aan de gemeenteleden was gevraagd of zij filmpjes, foto's of andere dingen wilden delen met ons c.q. aan Dick wilde vertellen. Hier is veel respons op gekomen. In de diverse foto's is hiervan een compilatie gemaakt. Varierend van een verrassingsoptreden van Bridges, tot een quiz met een jeugdfoto, dank je wel van diverse gemeentelden in woord en gebaar, een internationel Sisters act, een lied ter ere van Dick, en gewoon, een praatje, een hapje en een drankje. Een avond om met veel plezier op terug te kijken.

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen in de Petrakerk

Zondag 2 april 2023 kwamen de kinderen met de Palmstokken terug in de kerkzaal. De palmpasen stokken rijkelijk versierd. En alle dingen hebben een betekenis......

Bekijk alle foto's
 
Feestavond 50 jaar Cantorij Hellevoet 17 maart 2023

Op vrijdag 17 maart 2023 vierden de leden van de cantorij Hellevoet samen met hun partners, hun 50 jarig bestaan. Het jubileum werd gevierd met een etentje, veel gezang en een quiz over de historie van de cantorij in de Schakel. Het was een hele gezellige avond. Hierbij enkele foto's.

Bekijk alle foto's
 
NL Doet in en om de Petrakerk 11 maart 2023

Zaterdag 11 maart 2023 hebben weer bijna 20 vrijwilligers in en om de Petrakerk (zalen) activitetien verricht. De composthoop werd afgevoerd, de plantenbakken opgefrist en van nieuwe plantjes voorzien, de ingezamelde bollen gepoot in de bakken en in de tuin, valggemast schoongemaakt, gang gesausd....
De buitenactivieteiten konden lekker buiten worden gedaan. Het was een stralende dag en tot tevredenheid van de organisatie.

Bekijk alle foto's
 


 
 

Inloggen


 

Kerkdienst Petrakerk
datum en tijdstip 25-02-2024 om 09.30 uur
Bezoek en ook online te volgen. 2e zondag veertigdagentijd
meer details

Kerkdienst Vestingkerk
datum en tijdstip 25-02-2024 om 10.00 uur
Bezoek en ook online te volgen. 2e zondag veertigdagentijd
meer details

Kerkdienst Petrakerk
datum en tijdstip 03-03-2024 om 09.30 uur
Bezoek en ook online te volgen. 3e zondag veertigdagentijd
meer details

Kerkdienst Vestingkerk
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10.00 uur
Bezoek en ook online te volgen. 3e zondag veertigdagentijd
meer details

Kerkdienst Petrakerk
datum en tijdstip 10-03-2024 om 09.30 uur
Bezoek en ook online te volgen. 4e zondag veertigdagentijd
meer details

 
Wat ons drijft is de liefde van Christus 2 Korintiërs 5:14a

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.