Covid 19 Gevolgen - maatregelen - gebruiksplannen Covid 19 Gevolgen - maatregelen - gebruiksplannen
Bericht in verband met Corona maatregelen (update 24 december 2020).

De kerkenraad heeft in eerste instantie besloten om de diensten toegankelijk te houden voor bezoekers.
De kerkenraad onderkent dat de behoefte aan ontmoeting groot is, en eenzaamheid zowel onder jongeren als ouderen in deze tijd veel voorkomt, zeker nu we alle bijeenkomsten en vergaderingen hebben afgelast.
Wij vonden het als kerkenraad daarom van belang dat gemeenteleden die grote behoefte hebben aan het bijwonen van fysieke diensten daar ook de gelegenheid voor hebben, binnen de regels die de overheid en PKN daarvoor stellen.
 Echter, tegelijkertijd zien wij nog steeds een groot aantal besmettingen en nieuwe, meer besmettelijke virusvarianten.
Daarom kiezen wij er alsnog voor om met ingang van 27 december 2020 tot nader order de diensten alleen online aan te bieden.

Gehoord hebbend de overheid zijn wij zeer dringend geadviseerd (door de PKN) om onderstaande maatregelen toe te passen:
  • In de zondagen van oktober 2020 maximaal 30 kerkgangers + de personen die nodig zijn om de dienst voortgang te laten vinden (voorganger, ambtsdragers van dienst, koster, bediening beeld/geluid, evt. leiding kindernevendienst), samen te komen.
  • Er kan wel crèche en/ of kindernevendienst worden gehouden. Het aantal van 30 geldt in de kerkzaal.
  • Geen gemeentezang. Er mag wel gezongen worden door een groepje van maximaal vijf personen die voldoende (5 meter) afstand houden van de kerkgangers en onderling anderhalve meter afstand houden.
  • Mondkapjes? Net als in openbare ruimtes: mondkapje op bij verplaatsingen. Als mensen op hun plaats zitten mag het mondkapje af.
  • De (ook kerkelijke) bijeenkomst van een uitvaart is uitgezonderd van het maximumaantal personen van 30 binnen of 40 buiten.
  • Alleen na reservering is bezoeken van kerkdiensten mogelijk.
Gebruiksplan Kerk aan de Dorpsstraat (versie 0.2)

Gebruiksplan Petrakerk (versie 1.2)

Gebruiksplan Vestingkerk (versie 1.2 oktober 2020)

datum en tijdstip 20-01-2021 om 18:30 uur