Covid 19 Gevolgen - maatregelen Covid 19 Gevolgen - maatregelen
Actueel vanaf 14 november 2021

De kerkenraad heeft besloten om in verband met de weer sterk oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames het advies van de Rijksoverheid en de PKN te volgen, en de volgende maatregelen in de kerkdiensten weer in te voeren:
  1. Vanaf zondag 14 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verlaten van het kerkgebouw, en bij het tussentijds verplaatsen
  2. Bij het verplaatsen binnen het kerkgebouw en bij het koffiedrinken en dergelijke is het weer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden
  3. Bezoekers wordt weer gevraagd om plaats te nemen op 1,5 meter afstand. De gebouwen worden niet heringericht, maar bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd hierin de eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Zolang het aantal bezoekers nog niet het maximum overschrijdt dat per gebouw geldt bij het 1,5 afstand houden, zal aanmelden nog niet nodig zijn. De kerkenraad volgt nauwlettend de situatie tijdens de diensten. In de hoop en verwachting dat bezoekers van de diensten hun eigen verantwoordelijkheid nemen, en striktere maatregelen niet nodig blijken. Blijft u vooral de geldende maatregelen na leven zoals regelmatig handen wassen, thuis blijven bij klachten en bij een kwetsbare gezondheid.
Met vriendelijke groet namens de kerkenraad,
Nia van der Waal,
scriba

Actueel vanaf 25 september 2021

De PKN adviseert in navolging van de overheid om per 25 september het grootste gedeelte van de coronamaatregelen in de diensten los te laten.
De overheid en PKN geven hierbij aan dat het volgende nog steeds van belang is:
  • Handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog;
  • thuisblijven en testen bij klachten;
  • zorgen voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes;
  • een dringend advies om gepaste afstand te houden.
En uiteraard is vaccinatie één van de beste beschermingen tegen het coronavirus.

Dit betekent dat vanaf zondag 26 september 2021:
  • Iedereen welkom is. Er is geen aanmelding en registratie meer nodig, en er zal geen toegangscontrole d.m.v. een corona app zijn;
  • Kom echter alleen naar de dienst wanneer je gezond bent en je het veilig vindt voor jezelf en anderen (dus geen klachten en niet positief getest op corona);
  • Blijf afstand houden zeker wanneer daar voorlopig ruimte genoeg voor is;
  • In ieder kerkgebouw zullen enkele rijen zodanig worden ingericht dat mensen op afstand van elkaar kunnen zitten als ze dat willen. Ga daar ook zitten wanneer je denkt dat je op die manier beter rekening houdt met de kwetsbare gezondheid van andere mensen (bijv. wanneer je zelf niet gevaccineerd bent). Deze rijen worden bijvoorbeeld gemarkeerd met de tekst: “Wilt u afstand houden? Dan kunt u hier zitten.”
  • We blijven de kerkzalen en bijruimten goed ventileren.

datum en tijdstip 12-12-2021 om Aanvang 09.30 uur

Kerkdienst Vestingkerk (Kindernevendienst)
datum en tijdstip 12-12-2021 om Aanvang 10.00 uur

datum en tijdstip 19-12-2021 om Aanvang 09.30 uur

Kerkdienst Vestingkerk (Kindernevendienst)
datum en tijdstip 19-12-2021 om Aanvang 10.00 uur
Ook online te volgen. Kindernevendienst voor leeftijd basisschoolkinderen.

Kerkdienst Vestingkerk Kerstnacht
datum en tijdstip 24-12-2021 om Aanvang 10.00 uur