Bazaar - rommelmarkt Petrakerk Bazaar - rommelmarkt Petrakerk
Bazaar - rommelmarkt in en rondom de Petrakerk

Op zaterdag 24 september 2022 zal van 9.00 uur tot ongeveer 15.00 uur in en rondom de Petrakerk jaarlijkse bazaar - rommelmarkt gehouden worden.

De verkoop zal bestaan uit:
Boeken; Waterlooplein; huishoudelijke artikelen; elektra; heel klein meubilair; gereedschap; Dvd’s/Cd’s/Lp’s; speelgoed; schilderijen; nieuwgoed.

Met de opbrengst gaan we verder met het opknappen van de Petrakerk. Als doel / uitdaging staat nu op de agenda, nieuwe stoelen in de kerkzaal van de Petrakerk. Deze komen dan in plaats van de banken en de huidige stoelen.

We kondigen reeds nu aan dat mocht u nog spullen (Boeken; Waterlooplein; huishoudelijke artikelen; elektra; heel klein meubilair; gereedschap; Dvd’s/Cd’s/Lp’s; speelgoed; schilderijen; nieuwgoed) hebben, deze kunnen worden ingeleverd in de jeugdzaal van de Petrakerk.
Zaterdag 10 september 2022: 09.30 uur tot 12.30 uur
Zaterdag 17 september 2022: 09.30 uur tot 12.30 uur

Vanaf maandag 19 september 2022 elke dag tot en met donderdag in de Petrakerk brengen van 10.00-12.00 uur, van 14.00 -16.00 uur en van 19.00-20.30 uur.
Kleding, computers, printers en grote meubelen kunnen we helaas niet aannemen.

Tijdens de rommelmarkt worden oude en nieuwe spullen verkocht. Ook wordt er voor de inwendige mens gezorgd door de verkoop van koffie, thee of limonade en zullen broodjes kroket en frikandel worden verkocht.
En uiteraard het bekende Rad van Avontuur.

Zo ziet u, er is voor ieder wat wils.

Rommelmarkt
Zaterdag 24 september 2022 vanaf 09:00 uur
De Petrakerk  - Cornelis van Kleiburgstraat 4 – Hellevoetsluis –
een ieder is van harte welkom!

Bakken voor de Bazaar Petrakerk
Op zaterdag 24 september 2022 is de jaarlijkse bazaar van de Petrakerk. Om bij de koffie en thee wat lekkers te kunnen verkopen zijn we op zoek naar mensen die wat willen bakken. Denk daarbij aan appeltaart, cakes, boterkoek en dergelijke. Vindt u het leuk om ons daarmee te helpen, laat het ons dan even weten. Dat kan via de mail anjo45@upcmail.nl of telefonisch op nummer 318356.

Actueel vanaf 25 februari 2022 Actueel vanaf 25 februari 2022
Corona maatregelen                     23 maart 2022

De overheid kondigt het einde aan van alle beperkende maatregelen voor de samenleving. En daarmee ook voor de kerk. De anderhalve meter en de mondkapjes gaan verdwijnen. Kerkdiensten worden toegankelijker en het gemeentelijke leven kan zijn weg weer gaan vinden.

Deze grote stappen gingen in op vrijdag 25 februari. Vanaf 18 februari kwamen er al wel wat verruimingen in de horeca en evenementenbranche, maar alleen met gebruik van het coronatoegangsbewijs. Dit bewijs hanteren we niet in de kerken. Daarom geldt voor erediensten in de kerken vrijdag 25 februari als ingangsdatum. Ook de overige kerkelijke activiteiten (jeugdwerk, maaltijden, inloop, ontmoeting en andere bijeenkomsten) mogen sinds 25 februari gebruik maken van de verruimde mogelijkheden.

Voor het aantal bezoekers thuis vervallen per direct de beperkingen. Er hoeft niet langer alleen maar online te worden vergaderd. In lijn met het thuiswerkadvies kunt u maximaal de helft van de vergaderingen in de kerk houden.

Wat mag in onze kerken?

Per direct:

• mag u meer dan vier mensen thuis uitnodigen;
  • mag u maximaal de helft van de vergaderingen in de kerk houden.

Per 18 februari

• verandert er niets

Per 25 februari

• hoeft u geen anderhalve meter afstand meer te houden;
  • hoeft u geen mondkapjes meer te dragen in de kerk;
  • is er geen beperking meer in het aantal bezoekers van de kerkdienst.

Het advies is om nog geen collectezakken of –mandjes te gebruiken tijdens de kerkdiensten, die door kerkgangers aan elkaar worden doorgegeven. Dit om handcontact te vermijden. Ditzelfde geldt voor het doorgeven van avondmaalsbekers- en borden.  Ook het elkaar begroeten met een handdruk wordt afgeraden.

Koffiedrinken na afloop van de kerkdienst is weer mogelijk. Ook hierbij is het belangrijk de basisregels in acht te nemen en de uitvoering van het koffieschenken en – drinken hierop af te stemmen.

Blijf zorgvuldig
Verruiming betekent niet dat corona voorbij is. In veel kerken merken we dat ook in hoge aantallen besmettingen. Daarom is het goed om zorgvuldig om te blijven gaan met elkaars gezondheid en de basismaatregelen in acht te blijven houden:

• was geregeld je handen;
  • geef elkaar niet de hand;
  • blijf thuis bij klachten;
  • zorg voor goede ventilatie.

Kwetsbaar
Kijk hoe u voor mensen met een kwetsbare gezondheid, en voor mensen die met hen omgaan (bijvoorbeeld als mantelzorger), ook veilig ruimte kunt maken in de kerk. Zorg ervoor dat gemeenteleden, als dat voor hen belangrijk is, toch op anderhalve meter afstand kunnen zitten. Dat kan bijvoorbeeld door:
• een vak te reserveren waar de stoelen / banken ingericht zijn op anderhalve meter;
• voor deze gemeenteleden kaartjes klaar te leggen in de hal. Die kunnen ze meenemen om aan weerszijden twee stoelen / zitplaatsen te markeren als plaatsen waar niemand mag gaan zitten.

Geef de ander vooral de ruimte die hij of zij nodig heeft, zonder dat iemand het gevoel krijgt er niet bij te mogen horen.

datum en tijdstip 21-08-2022 om 09.30 uur

Kerkdienst Vestingkerk - Zondag 21 augustus 2022 is de Vestingkerk i.v.m. de Vestingdagen per auto moeilijk bereikbaar.
datum en tijdstip 21-08-2022 om 10.00 uur

datum en tijdstip 28-08-2022 om 09.30 uur