Reis naar Israël 24 april 2023 - 5 mei 2023 Reis naar Israël 24 april 2023 - 5 mei 2023
Israël 2023………

Begin dit jaar mochten wij u informeren over onze plannen voor een reis naar Israël.
Inmiddels hebben wij een ‘bevestiging’ ontvangen van het reisbureau en kunnen de voorbereidingen definitief gaan starten.

In 2019 hebben we met 27 deelnemers (uit onze kerkelijke gemeente en daarbuiten) een schitterende reis gemaakt naar Jordanië en Israël. Een onvergetelijke ervaring.

Uitgaande van datgene wat we nu weten, is het vertrek gepland op maandag 24 april 2023.
We hopen terug te komen op 5 mei 2023.

Het reisschema bevat veel nieuwe plaatsen welke we gaan bezoeken. Jeruzalem kan natuurlijk niet ontbreken, het meer van Galilea ook niet, en drijven op de Dode Zee is ook een vast item. Maar voor het overige… laat u verrassen.

Op onze eerdere berichten in de Kerkwijzer hebben we al enige positieve reactie gehad, maar u/jij kunt er zeker nog bij.

Voor het programma: klik hier:Israël 12 dagen 2023

Heeft u/heb jij interesse, laat het ons weten:
Nia van der Waal: scriba@pghellevoetsluis.nl
André van Marion: anjo45@upcmail.nl

Actueel vanaf 25 februari 2022 Actueel vanaf 25 februari 2022
Corona maatregelen                     23 maart 2022

De overheid kondigt het einde aan van alle beperkende maatregelen voor de samenleving. En daarmee ook voor de kerk. De anderhalve meter en de mondkapjes gaan verdwijnen. Kerkdiensten worden toegankelijker en het gemeentelijke leven kan zijn weg weer gaan vinden.

Deze grote stappen gingen in op vrijdag 25 februari. Vanaf 18 februari kwamen er al wel wat verruimingen in de horeca en evenementenbranche, maar alleen met gebruik van het coronatoegangsbewijs. Dit bewijs hanteren we niet in de kerken. Daarom geldt voor erediensten in de kerken vrijdag 25 februari als ingangsdatum. Ook de overige kerkelijke activiteiten (jeugdwerk, maaltijden, inloop, ontmoeting en andere bijeenkomsten) mogen sinds 25 februari gebruik maken van de verruimde mogelijkheden.

Voor het aantal bezoekers thuis vervallen per direct de beperkingen. Er hoeft niet langer alleen maar online te worden vergaderd. In lijn met het thuiswerkadvies kunt u maximaal de helft van de vergaderingen in de kerk houden.

Wat mag in onze kerken?

Per direct:

• mag u meer dan vier mensen thuis uitnodigen;
  • mag u maximaal de helft van de vergaderingen in de kerk houden.

Per 18 februari

• verandert er niets

Per 25 februari

• hoeft u geen anderhalve meter afstand meer te houden;
  • hoeft u geen mondkapjes meer te dragen in de kerk;
  • is er geen beperking meer in het aantal bezoekers van de kerkdienst.

Het advies is om nog geen collectezakken of –mandjes te gebruiken tijdens de kerkdiensten, die door kerkgangers aan elkaar worden doorgegeven. Dit om handcontact te vermijden. Ditzelfde geldt voor het doorgeven van avondmaalsbekers- en borden.  Ook het elkaar begroeten met een handdruk wordt afgeraden.

Koffiedrinken na afloop van de kerkdienst is weer mogelijk. Ook hierbij is het belangrijk de basisregels in acht te nemen en de uitvoering van het koffieschenken en – drinken hierop af te stemmen.

Blijf zorgvuldig
Verruiming betekent niet dat corona voorbij is. In veel kerken merken we dat ook in hoge aantallen besmettingen. Daarom is het goed om zorgvuldig om te blijven gaan met elkaars gezondheid en de basismaatregelen in acht te blijven houden:

• was geregeld je handen;
  • geef elkaar niet de hand;
  • blijf thuis bij klachten;
  • zorg voor goede ventilatie.

Kwetsbaar
Kijk hoe u voor mensen met een kwetsbare gezondheid, en voor mensen die met hen omgaan (bijvoorbeeld als mantelzorger), ook veilig ruimte kunt maken in de kerk. Zorg ervoor dat gemeenteleden, als dat voor hen belangrijk is, toch op anderhalve meter afstand kunnen zitten. Dat kan bijvoorbeeld door:
• een vak te reserveren waar de stoelen / banken ingericht zijn op anderhalve meter;
• voor deze gemeenteleden kaartjes klaar te leggen in de hal. Die kunnen ze meenemen om aan weerszijden twee stoelen / zitplaatsen te markeren als plaatsen waar niemand mag gaan zitten.

Geef de ander vooral de ruimte die hij of zij nodig heeft, zonder dat iemand het gevoel krijgt er niet bij te mogen horen.

datum en tijdstip 03-07-2022 om 09.30 uur

datum en tijdstip 03-07-2022 om 10.00 uur